Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co je Medžugorje ?

Medžugorje je místo v bývalé Jugoslávii v Bosně a Hercegovině nedaleko města Mostar. Dodnes by to asi byla jen nenápadná vesnice o které by mnoho lidí nevědělo, zvláště by nebyla v povědomí lidem v jiných státech. A už vůbec by do tohoto místa nepřicházelo mnoho lidí z celého světa. Dodnes toto místo navštivily miliony lidí z celé planety. Dá se říci, že Medžugorje se stala globální záležitostí. A co je toho příčinou?  Jednoho červnového dne roku 1981 v podvečer spatřilo několik místích mladých lidí na úpatí jednoho z místích kopců krásnou postavu mladé ženy s dítětem v náručí. Bylo to pro ně nečekané a šokující, že se toho zpočátku zalekli. Byl to tak silný a neobvyklý zážitek, že tu noc z toho nemohli ani v klidu spát. Druhý den je to zase začalo v podvečer k místu zjevení přitahovat a opět uviděli tu nadpozemsky krásnou mladou ženu, ale už bez dítěte v náručí. Rozběhli se k ní a ten den s ní prvně mluvili. Bylo to 25. června 1981. Představila se jako Blahoslavená Panna Maria a Královna Míru. Panna Maria - Gospa (tak Chorvaté nazývají Pannu Marii) se jim od té doby zjevovala  každý den.  V tomto videu vizionářka Mirjana podává svědectví z první ruky, popisuje jak vše v Medžugorji začalo jak to dále pokračovalo (svědectví Mirjany Soldo).

Od té doby se život dětem a celé Medžugorji změnil. Do  Medžugorje přicházejí dodnes poutníci z celého světa. Z šesti dětí se stali rodiče a dnes už i prarodiče a dodnes mají ještě tři ze šesti vizionářů (Marija, Vicka a Ivan)  nadále denní zjevení a znají devět z deseti tajemství. Další tři vizionáři (Mirjana, Jakov a Ivanka) znají i desáté tajemství a mají zjevení Panny Marie už jen jednou do roka. Panna Maria dává skrze vizionáře světu poselství a připravuje nás tak na naplnění velkého Božího plánu a to  vítězství Neposkvrněného srdce Panny Marie. Po mnoho let neustále proudí do Medžugorje mnoho poutníků, aby tam zakusili mír, povzbuzení, obrácení, uzdravení . . . . .

Když se začala v červnu 1981 zjevení dala Panna Maria třetí den zjevení 26. června 1981 toto  nejdůležitější a stěžejní poselství pro Medžugorji a pro celý svět: "Mír, mír, mír - a pouze mír. Mír musí zavládnout mezi Bohem a lidmi a i mezi lidmi."

 O Medžugorji se říká, že je to místo " kde se nebe dotýká země"

15168889_1126333577473952_5394110166374655282_o.jpg

 

 

Příspěvky

Virtuální návštěva Medžugorje - video

17. 2. 2024

Zde je možno prohlédnout si Medžugorji virtuálně, ale není nad to navštívit ji osobně. Jsou věci které se dají vidět, zažít, poznat pouze v Medžugorji ....

 
Celý příspěvek | Rubrika: Co je Medžugorje ? | Komentářů: 0