Jdi na obsah Jdi na menu
 


Seminář půstu, ticha a modlitby

14. 1. 2024

Informační centrum MIR Medjugorje a jím založená národní centra spolu s františkánskou správou farnosti Medjugorje, jsou jedinými oficiálními zástupci tohoto poutního místa.  Také v roce 2023 vzniklo v Čechách naše nárotní centrum, které má unikátní, oficiální napojení na centrum MIR Medjugorje v naší zemi. 

http://medjugorje.cz/

 

Národní centrum MIR Medjugorje pořádá seminář půstu, ticha a modlitby pro Čechy a nabízí poslední volná místa. 

https://medjugorje.cz/2024/01/06/seminar-pustu-ticha-a-modlitby-2024/

 

416056740_122128177292055813_5646249849602343975_n.jpg

Zveme vás na seminář půstu, ticha a modlitby pro české poutníky, který se uskuteční v termínu
3. - 10. 2. 2024 v Medjugorii.
Přihlašování na https://1url.cz/@medju
Seminář založil P. Slavko Barbarić v roce 1991 se záměrem poskytnout poutníkům další způsob důvěrnějšího a hlubšího setkání s Bohem. Semináře jsou organizovány medjugorskou farností pro skupiny poutníků z různých zemí a překládány do jejich mateřského jazyka.
Seminář půstu, ticha a modlitby je „základní školou Panny Marie“, a základem každé duchovní cesty. Semináře přináší hluboký duchovní zážitek. Ukazují skutečný život s chlebem, ve kterém se člověk duchovním způsobem dotýká pravého nebeského chleba a konkrétně zakouší, že „člověk nežije jen chlebem, ale každým slovem, které vychází z Božích úst.“ (Mt 4,4)
Nejčastější svědectví účastníků (zejména těch, kteří byli na semináři poprvé), jsou o strachu vzdát se jídla, tedy postit se pouze o chlebu a vodě. Dále svědčí o tom, jak s modlitbou a Boží pomocí objevili nebývalou vytrvalost a novou sílu, která se v nich probudila.
Kromě dopoledních a odpoledních přednášek mají účastníci možnost modlitby na Križevaci a Podbrdu. A na závěr každého dne účastnit se večerního modlitebního programu ve farním kostele.
"Ať vám modlitba a půst otevřou srdce a pomohou v poznávání nebeského Otce skrze mého Syna. Poznáváním Otce bude váš život zaměřen na plnění Boží vůle a vytváření Boží rodiny, jak si to můj Syn přeje. Na té cestě vás já neopustím. Děkuji vám" (Panna Maria, Královna míru, 2. ledna 2011)

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář